Teemu Pekkasen Kotisivut


ETUSIVU

MINÄ

PROJEKTIT

GALLERIA

LINKIT

HyötyohjelmatBlender

Tämä 3D sovellus mahdollistaa useiden eri tehtävien toteuttamisen, kuten ray tracing, animointia, pelejä ja paljon muuta. Tämä ohjelma on täysin ilmainen ja sillä on vapaa lähdekoodi.

Dosbox

Oletko koskaan ajatellun käydä läpi vanhat MS-DOS diskettiboksit ja käyttää niiden ohjelmia ja pelejä uudelleen? Dosbox on MS-DOS emulaattori vanhojen ohjelmien ja pelejen pyörittämiseen. Suurin osa kokeilemistani peleistä toimii moitteettomasti. Sound Blasterin ja Gravis Ultrasoundin emulointi toimii hyvin. Ohjelma on freewarea, joten kannattaa kokeilla.


Scilab

Jos tarvitset matematiikkaohjelmaa kuten Matlab tai vastaava, eikä sinulla ole varaa ostaa sitä, sinun kannattaa kokeilla Scilabia, joka on ilmainen ohjelma. Ohjelma sisältää komentoja lähes kaikkeen tarpeeseen. Olen käyttänyt tätä ohjelmaa projektissani "Visual analysis of factorization", joka on yksi keskeneräisistä projekteistani.


Wings3D

Wings3D on freeware mallinnusohjelma, mikä tarkoittaa että voit tehdä sillä objektien muotoja, mutta sillä ei voi tehdä renderointia tai teksturointia. Sillä on erittäin helppo käyttöliittymä. Kaikki mallinnus voidaan tehdä käyttämällä pelkästään hiirtä.

Wings3d liitännäinen "Second Life Sculpted prims"


ZipGenius

ZipGenius on freeware pakkaus- ja purkuohjelma joka ymmärtää yleisimpiä formaatteja. Kun lataat ZipGenius suiten, mukana tulee FTP Genius XP niminen FTP tiedonsiirto-ohjelma. Olen todennut senkin ohjelman hyvin hyödylliseksi.


Projekteihin liittyviä


Satunnaisliikkujageneraattori

Tämä selaimessa toimiva ohje luo yksi- tai kaksiulotteisen satunnaisliikkujakäyrän. Voit testata sillä kuinka askeleen pituus vaikuttaa "hajontaan" kaksiulotteisessa satunnaisliikkumisessa. Käynnistä sivun alaosassa olevasta "java" linkistä.


Quantum Atomica

Quantum Atomica on ohjelma joka visualisoi vedyn elektoniorbitaaleja.