Teemu Pekkasen Kotisivut


ETUSIVU

MINÄ

PROJEKTIT

GALLERIA

LINKIT

Jotakin minusta...


Olen vuonna 1981 syntynyt mies.
"Virallinen" syy tälle verkkosivustolle on artikkelieni julkaisu verkossa. Mutta se on vain osasyy, kuten jouduin toteamaan. Näytin sivustoani yhdelle ystävistäni ja kysyin hänen mielipidettään. Kysyin häneltä erityisesti siksi, että hänellä on tapana sanoa rehellinen mielipiteensä. Ennen kuin edes kerkesin esitellä verkkosivustoani, hän sanoi, "Onko tämä taas yksi niistä itsekehuisista esityksistä?" En voinut kieltää sitä. Keskittymättä paljoakaan sivun ulkoasuun, hän jatkoi uudella kysymyksellä. "Mitä tarkoitusta tämä sivusto palvelee?". "Mitä tarkoitus kotisivuilla yleensä on?", oli välttelevä vastaukseni. Hän vastasi sarkastiseen sävyyn uudella kysymyksellä, "Miksi ihmiset kirjottelevat yleisten vessojen seiniin?" Minulle tuli deja-vu tunne tuosta keskustelusta, eikä välttämättä siitä syystä että aivoni vasen ja oikea puolisko toimivat epätahdissa, mutta pikemminkin siksi, että tälläiset keskustelut olivat yleisiä meidän välillämme. Minun piti vastata kysymykseen jonka vastauksen kumpikin tiesi, "Koska ihmiset haluavat huomiota." Toisten hyväksynnän hakeminen on yksi henkilökohtaisista heikkouksistani. Ystäväni ei peilaa itseään niin paljon muiden mielipiteistä, jonka takia arvostan häntä ja hänen mielipiteitään.
Ollakseen käytännön mies, häntä ei voi huijata hienoilla puheilla teknisestä kehityksestä ja uutuuksista. Minun täytyi sanoa jotakin vakuuttavampaa tukeakseni omaa työtäni. Ajattelin laittaa PayPal lahjoituslinkin sivulleni ja kerroin hänelle siitä. "Kukaan ei tule maksamaan sinulle mitään vain laittamalla linkin sivullesi, sinulla tulisi olla jotain tarjota!", oli hänen mielipiteensä asiasta. Kerroin hänelle, että monet ihmiset ovat valmiita olemaan anteliaita sisältöä tuottaville kehittäjille. Mielipiteeni ei vakuuttanut häntä, mutta kun hän ei antanut vastakommenttia, minulla oli hetki aikaa vaihtaa aihe kaikkiin "mielenkiintoisiin" sivulla oleviin projekteihini.
Kun olin kirjoittamassa tätä sivua tajusin, että minun olisi pitänyt mainita tärkeämpi syy, joka on tärkeämpi kuin raha tai ihmisten huomio. Ymmärsin, että pystyn ilmaisemaan itseäni sivustoni kautta, ja laittamaan siten pois ajatuksia jotka valvottivat myöhälle yöhön.
Olin jutellut erään toisen ystäväni kanssa, sci-fi kirjailijasta nimeltä Philip K. Dick. Ystäväni kertoi että kyseisellä kirjailijalla oli skitsofrenia, mikä toi ajatuksia hänen päähänsä, ja ainoa keino päästä ajatuksista eroon, oli kirjoittaa ne paperille. Puhuimme myös Jackson Pollockin taiteesta. Olin nähnyt hänestä ja hänen taiteesta kertovan dokumenttiohjelman. Hänelle taide oli enemmänkin terapiaa kuin kuuluisuuden hakemista.
Olen tietoinen että minun tarvitsee laittaa ajatukseni paperille, mutta minulla on dilemma hyvän ja huonon motivaation välillä. Tiedän, että jos keskityn liikaa projekteihini, se voi keskittää ajatukseni siinä määrin, että sitä voisi kutsua pakkomielteeksi. Tämä tapahtuu varsinkin silloin kun minun täytyy todistaa itselleni ja muille, että voin tehdä jotakin erikoista.
Muistan, että olin onnellisempi ja tyytyväisempi silloin kun en kehitellyt näitä projekteja. Minulla ei ollut tarve saada arvostusta ollakseni hyvä jossain, sillä sisimmässäni tiesin, ja vieläkin tiedän, että se ei ole mitään ansaittua, vaan jotakin minulle annettua.

Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina, mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen: ei ole mitään uutta auringon alla.

Saarnaaja 1:9


Ei ole montaa aihetta josta en olisi kiinnostunut. Hyvä puoli siinä on, että se tekee uuden tiedon sisäistämisen helpommaksi. Enemmän tai vähemmän negatiivinen puoli asiassa on, että en jaksa keskittyä yhteen asiaan hyvin pitkiä aikoja. Tuli mieleeni laittaa joitakin joitakin kuvakaappauksia eräästä psykoanaalyysiohjelmasta. Koen kyseiset kuvaukset melko todenmukaisilta, vaikkakin on vaikea arvioida itseään.